
برای تبدیل شدن به یک آشپز حرفه ای، لازم است از اصول و مبانی ابتدایی آشپزی آگاهی کسب کنید و در محیط آشپزخانه تجربه کسب کنید، تا بتوانید درآمد خود را به طور پیوسته بهبود بخشید.
برای تبدیل شدن به یک آشپز حرفهای، لازم است زمان و تلاش زیادی را در نظر بگیرید. این تلاش شامل تمرین آشپزی، آموزش دیدن و عملی کردن ایدههای جدید میشود. در ادامه، در مقاله «چطور میتوان یک آشپز حرفهای شد؟» از سایت هیرو رستوران، میخواهیم درباره مسیر تبدیل شدن به یک آشپز حرفهای صحبت کنیم و همچنین اطلاعاتی درباره میانگین حقوق آشپز حرفهای را برای شما ارائه کنیم. برای مطالعه این مقاله و کسب اطلاعات بیشتر، با ما همراه باشید.
چگونه تبدیل به یک آشپز حرفه ای شویم؟
برای تبدیل شدن به یک آشپز حرفهای، باید از نکات ابتدایی آشپزی آموزش ببینید و سپس مهارتهای خود را گسترش دهید. برخی از موارد همچون کیفیت مواد اولیه و نظافت ظروف طبخ میتوانند غذای شما را لذیذتر و باکیفیتتر کنند. در ادامه، به بررسی مراحل رسیدن به یک آشپز حرفهای میپردازیم، اما شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و آموزشهای حرفهای، مقاله آموزشگاه آشپزی در شیراز را مطالعه کنید.
فرصت های شغلی آشپز حرفه ای را مورد بررسی قرار دهید!
قبل از ورود به عمل، لطفا فرصت های شغلی را به دقت بررسی کنید. به عنوان مثال، شما می توانید در یک رستوران به عنوان سرآشپز فعالیت کنید، یا به عنوان یک آشپز حرفه ای در خانه خود مشغول به کار شوید. همچنین، می توانید در یک مکان کار کنید که علاوه بر وظیفه سرآشپزی، مسئولیت مدیریت خرید مواد اولیه را نیز برعهده داشته باشید. بررسی دقیق فرصت های شغلی قبل از شروع به کار، اهمیت زیادی دارد. اگر تصمیم درستی بگیرید و فرصت بهینه را انتخاب کنید، لذت خواهید برد و به طور مداوم در مسیر پیشرفت قرار خواهید گرفت.
به فکر یک فعالیت جانبی مرتبط با یک آشپز حرفه ای باشید!
به طور قطع، افراد که به دنبال تبدیل شدن به یک آشپز حرفهای هستند، نیاز دارند تا در این زمینه آموزشها را حضوری گذرانده و به صورت مداوم عملی کرده و تمرین کنند. یک نکته مهم که این افراد باید در نظر داشته باشند این است که همراه با کسب مهارت موردنیاز، باید یک برنامه یادگیری برای یک فعالیت جانبی مرتبط با آشپزی داشته باشند. به عنوان مثال، برخی از این فعالیتهای جانبی شامل مدیریت آشپزخانه، مدیریت رستوران، هتلداری و … است.
در دوره های کارآموزی آشپزی شرکت کنید
فراگیری آشپزی در یک بستر آموزشی بدون شک مفید است و در صورتی که افراد پیگیری کنند، میتوانند به شکل چشمگیری پیشرفت کنند. اما نکتهای که باید در کنار این فرآیند مد نظر قرار بگیرد، این است که هر فرد برای تست و تمرین کارهایی که یاد میگیرد، باید در یک بستر واقعی اقدام به کار عملی نماید. این کار عملی میتواند در ساختار یک کارآموزی تحقق پیدا کند. در محیط کارآموزی، شما قادر خواهید بود تا دانستههای تئوریک خود را به کار بگیرید و نتایج آنها را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهید. همچنین، به مرور زمان، به شگردها و بهترین راهحلها دست خواهید یافت.
به فکر گسترش خود و شغل خود باشید
شما بعد از یادگیری و طی فرایند کارآموزی قطعاً به یک موقعیت شغلی دست پیدا میکنید. اما به همین نقطه اکتفا نکنید. همواره به فکر این باشید که مهارتهای خود را ارتقا ببخشید و خود را یک آشپز خبره بهروز و مدرن نگه دارید.
بر اساس مطالعاتی که انجام شده است در سالهای 2020 تا 2030 حیطه شغل آشپزی دارای پتانسیل بسیار زیادی برای رشد و ترقی است. مخصوصاً برای آشپزهای حرفهای که مهارتهای ویژهای را بهصورت تخصصی میتوانند پیادهسازی کنند.
به فکر دریافت گواهی های معتبر باشید
هنگام صحبت درباره گواهیهای معتبر در صنعت آشپزی، به فکر دریافت گواهیهای معتبر باشید. در واقع، صرفاً گواهینامههای مجموعههای غیرایرانی منظور نیست. در ایران نیز برخی مجموعهها وجود دارند که گواهینامه دورههای آنها از نظر بینالمللی تأیید شده است. پس از طی دورهها، به دنبال کسب برخی از مدارک و گواهینامههای آشپزی حرفهای با سطح بینالمللی باشید. این کار باعث میشود تا شما در نظر برخی از افراد به عنوان یک فرد با سطح بالا تر تلقی شوید و همچنین به یک مسیر رشد پیشرفت کنید.
میانگین حقوق آشپزی حرفه ای چقدر است؟
یکی از مهمترین اهداف در هر شغل، میزان درآمدی است که از آن شغل دریافت میشود. شغل آشپزی هم مانند تمام مشاغل، درآمد خاص خودش را دارد. یک آشپز میتواند به نسبت جایگاه خود در آشپزخانه و نوع رستورانی که در آن کار میکند، میان 5 تا 25 میلیون تومان درآمد داشته باشد. همچنین برخی سرآشپزها میتوانند بالاتر از این مبلغ نیز درآمد کسب کنند. به عنوان مثال، سرآشپزهایی که به غیر از طبخ غذا، وظایفی مانند مدیریت آشپزخانه و انبارداری مواد اولیه را نیز بر عهده دارند، درآمد بیشتری خواهند داشت.